Login i tracktime
Log ind
Tilmeld nyhedsmail

Artikel

Opret kommentar til denne artikel

Dansk kvartet tager kampen op med de udenlandske favoritter til KMD IRONMAN Copenhagen


Foto: Stine Sophie Winckel

Fire af Danmarks stærkeste langdistancetriatleter stiller til start og skal kæmpe om sejren med et par udenlandske favoritter ved Danmarks største endags sportsevent, KMD IRONMAN Copenhagen på søndag i det, der er årets sportslige højdepunkt for danske langdistancetriatleter.

Sidste års nummer 1,2 og 3, Jens Petersen-Bach (billedet) fra Odense, Henrik Hyldelund fra Aarhus og Esben Hovgaard fra København samt nummer 2 i 2012, Mads Vittrup-Pedersen fra Horsens, er de store danske håb om sejr og podieplaceringer ved KMD IRONMAN Copenhagen, og alle fire har leveret store resultater i København før.

I 2013 førte Henrik Hyldelund næste hele konkurrencen, og blev først overhalet på det afsluttende maratonløb og med kun 4 km til mål af Jens Petersen-Bach, der dermed kunne tage sejren med 58 sekunders forspring i tiden 8 timer, 12 minutter og 41 sekunder.

Vi ser nærmere på det stærkeste herre-felt i København nogensinde neden for.

Jens Petersen-Bach, 29 år
Startnummer: 1.
Klub: OTK.
Har gennemført 6 iron-distance konkurrencer med 8:07:53 som bedste tid.
Hvem tror du vinder i år: Jens Petersen-Bach.
 
- Mine forberedelser har været en anelse anderledes til årets konkurrence, da jeg har været plaget af en skade i baglåret. Det har betydet, at jeg ikke har kunne træne så meget intensitet som jeg normalt ville gøre i månederne op til den store konkurrence, men jeg føler mig fit og i god form og jeg føler mig stærkere i alle tre discipliner i forhold til sidste år. Jeg håber på at kunne være oppe af vandet sammen med Timo Bracht, og jeg vil tro, at Hyldelund og Alonso-McKernan vil være først oppe af vandet. På cyklen handler det om at jeg finder et godt pace, forhåbentligt med Timo Bracht, så vi kan hjælpe hinanden med at minimere forspringet frem til Hyldelund. For mig er drømmescenariet at Timo Bracht og jeg kun skal lukke et lille hul til de førende efter svømningen. Jeg tror, at Hyldelund kører afsted og så henter vi nok Clemente Alonso-McKernan og danner en forfølgergruppe. På løbet er Bracht, Alonso-McKernan og jeg nogenlunde lige stærke, og vi henter forhåbentlig Hyldelund undervejs, og så trækker jeg fra de sidste km og vinder igen, siger Jens Petersen-Bach.

Henrik Hyldelund, 29 år
Startnummer: 2.
Klub: Aarhus 1900 Triathlon.
Har kørt fire Iron-distance konkurrencer med 8:13:40 som bedste tid.
Hvem tror du vinder i år: Timo Bracht.

- Mine forberedelser er gået rigtig godt, og jeg har fået trænet en masse og været helt fri for skader og andre småskavanker. Sidste år kørte jeg mit livs race og blev slået af en der var bedre. Jeg føler ikke, at jeg kunne have gjort det anderledes, og min løbetid og racet i hele taget var langt over hvad jeg selv havde forventet. Det eneste jeg ved i år er, at jeg giver den gas fra start, da jeg ikke skal ud og løbe om kap med de andre. Jeg vil helt sikkert forsøge at slippe væk fra de andre, og hvis jeg i samarbejde med Timo på cyklingen kunne spare lidt kræfter til løbet, så vil det da ikke gøre mig noget. Mit løb ser rigtig godt ud i år, da jeg har haft meget fokus på det og det går bedre end nogensinde. Hvis man kigger på mine splits fra Aarhus, så vil jeg vurdere, at der er en rigtig god mulighed for det, siger Henrik Hyldelund, der i sin sejr i Aarhus på den halve iron-distance svømmede og cyklede fra resten af feltet og alligevel havde andenhurtigste løbetid i elitefeltet med en halvmaraton-tid på 1 time og 20 minutter.

Esben Hovgaard, 31 
Startnummer: 3.
Klub: KTK86.
Har gennemført 11 iron-distance konkurrencer med 8:16 som bedste tid.
Hvem tror du vinder i år: Den bedste mand forhåbentlig.

- Jeg startede nyt arbejde i starten af året, så min grundtræningsperiode lader en del tilbage at ønske, hvilket mine resultater i den første del af sæsonen desværre også afspejler. Jeg føler dog, at jeg igennem juli måned har fået mere overskud og har haft mere kontinuitet i træningen. Jeg har arbejdet en del på at finde mit cykelniveau fra da jeg kørte som fuldtidsprofessionel. Desværre har jeg ikke kapitaliseret på det endnu i denne sæson, men forhåbentlig går det hele op i en højere enhed den 24. august. Jeg var egentlig der hvor jeg skulle være sidste år, men Henrik og Jens var bare bedre end mig i sidste ende, og det kan man ikke gøre noget ved. Mit bedste våben er, at jeg er stabil i alle discipliner, så jeg har ikke tænkt mig at gøre noget radikalt anderledes end sidste år, og det værste jeg kan gøre, er at forsøge at gøre noget desperat. En Ironman er lang, og man behøver kun at være forrest én enkelt gang, bare det er til sidst. Der vil nok være et par stykker der giver den en spand kul fra starten, så det bliver endnu et forfølgelsesløb inde i København. Det eneste jeg kan sige med sikkerhed er, at det bliver forbandet hårdt!, siger Esben Hovgaard.

Mads Vittrup-Pedersen, 30 år 
Startnummer: 12.
Klub: Atletica Tri Horsens.
Har gennemført 5 Iron-distance konkurrencer med 8:13:21 som bedste tid.
Hvem tror du vinder: Hyldelund må være dansk favorit, og jeg håber vi får en spændende afslutning, helst med en dansk vinder så det ikke bliver kedeligt og forudsigeligt med storfavoritten Timo Bracht som vinder. 

- Jeg ser meget frem til den kæmpe fest det bliver på søndag. Det er en af årets største danske sportsbegivenheder, og der er altid en unik stemning takket være de tusindvis af tilskuere, og uanset udfaldet af min konkurrence er det en af årets allerstørste oplevelser. Forberedelserne frem mod min første Ironman i år er gået rigtig godt. De sidste par uger har været hårde, men jeg føler mig rigtig godt forberedt. Store dele af sidste år var jeg ude med en knæskade og senere et brækket kraveben, men heldigvis er jeg kommer mig helt, og i år har jeg ikke været plaget af nogle skader. Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er blevet hårdere i København, feltet er vokset og generelt er niveauet blevet højere. Min form er mindst lige så god som tidligere, men der skal dog også en smule held til før alt lykkes på dagen for mig. Hvis jeg spiller mine kort rigtigt og konkurrencen går min vej er der helt sikkert nogen, der kommer til at kigge sig over skulderen på maratonløbet, og mon ikke en af dagens hurtigste løbesplits så også følger med. Hvis Timo Bracht viser samme niveau som i Roth, bliver det nok svært for nogen at følge med, men der er dog også andre navne at holde øje med, blandt andre Clemente Alonso-McKernan og de hurtige danske herrer. Det kommer til at give feltet en god dybde og spænding helt til målstregen, siger Mads Vittrup-Pedersen.
 
Øvrige favoritter:Timo Bracht, Tyskland, Clemente Alonso-McKernan, Spanien og Keegan Williams, New Zealand. 

Gå til hjemmesiden for KMD IRONMAN Copenhagen

Opret kommentar til denne artikel

19. august 2014  19:08

     

Nyhedsarkiv

09.12.2014 20:02OGF Events klar med løbskalender og appLæs nyheden
26.11.2014 16:38Københavns nye halvmaraton får super hurtig ruteLæs nyheden
29.10.2014 04:54Copenhagen Half Marathon bliver Danmarks nye verdensklasseløbLæs nyheden
18.09.2014 04:36Vind startnummer til Lillebælt HalvmarathonLæs nyheden
17.09.2014 08:0532Gi og Challenge Denmark indgår samarbejdeLæs nyheden
11.09.2014 20:12Halv ironman i Helsingørs historiske omgivelserLæs nyheden
09.09.2014 14:08KMD IRONMAN Copenhagen 2015 udsolgt på få dageLæs nyheden
27.08.2014 05:55Fornem OL-hæder til triathletLæs nyheden
21.08.2014 05:39OL-guld til Danmark i triathlonLæs nyheden
20.08.2014 20:23Ironman skal hjælpe krigsveteraner tilbage til livetLæs nyheden
19.08.2014 14:22Fantastisk bronze til triathlontalent ved ungdoms-OLLæs nyheden
14.08.2014 20:12Team Tvilling deltager i KMD IRONMAN CopenhagenLæs nyheden
12.08.2014 19:42Livet slutter ikke efter et kræftforløbLæs nyheden
08.08.2014 21:16Vind sportsenergi fra 32GiLæs nyheden
08.08.2014 09:33Tysk stjerne til start ved KMD IRONMAN CopenhagenLæs nyheden
05.08.2014 19:00KMD 4:18:4 sætter rekord igenLæs nyheden
03.08.2014 13:12Team Tinkoff-Saxo forlænger med bjergkongeLæs nyheden
30.07.2014 19:251.500 løber gennem København i kampen mod kræftLæs nyheden
24.07.2014 20:50Rafal Majka vinder bjergtrøjenLæs nyheden
24.07.2014 05:28Olympisk legende kaster sig ud i Ironman den 24. augustLæs nyheden