Login i tracktime
Log ind
Tilmeld nyhedsmail

Jimmy Johnsen

Velkommen til min side her på tracktime.dk, hvor du kan følge med i min dagligdag samt min vej igennem verdens eliten i Triathlon 

Lidt nyt fra Jimmy's verden

23. april 2010

Man siger, at livet er at rejse, hvilket jeg forsat prøver på. Det betyder, at mit hjem består af en sportstaske og cykelkuffert, og indtil videre har jeg været ude at flyve 10 gange i år. Og der skal nok kommer flere til i år. Den sidste flyvetur gik fra Playitas tilbage til Danmark, hvor jeg vil tilbringe resten af april, inden jeg afsted igen.

Nå, men resten af træningslejren...

Læs mere her

Update

22. februar 2010

Så er det vist tid til en lille update hernede fra den anden side af jorden.  

Er kommet ind i en ret god træningsrytme med 25 timers træning om ugen, dog er jeg blevet ramt af lidt for meget træthed her i de sidste par dage. Var ellers kommet i gang med at løbe igen, dog er det kun 4x10 km. om ugen, men en stor forskel til hvad jeg har løbet i de sidste 13 uger (6 uger inden...

Læs mere her

God start på året

16. januar 2010

Jeg er stadigvæk i live, selvom vi nu skriver 2010.

Årets første weekend (den 1.-3. januar) tilbragte jeg i Lorne, hvor jeg deltog som gæst i en træningslejr, og jeg havde mulighed for at komme med nogen gode råd omkring træning og mit liv i en sportstaske.

Ud over træning fik jeg øvet en del bodysurfing, som godt kunne mærkes i svømning den efterfølgende uge.

Ellers er jeg...

Læs mere her

35 pladser op

28. december 2009

Her i slutning af året kan man kigge på diverse ranglister og sammenligne hvordan man har klaret sig på verdensplan.

En af listerne er ITU Long Distance Series, som jeg nu har vundet 2 år i træk. Problemet med denne rangliste, er at man skal køre nogle bestemte stævner for at få point til serien.

En anden og bedre rangliste er nok den som Tr...

Læs mere her

Ironman Western Australia

8. december 2009

Så lykkes det mig at komme på nettet igen, her et par dage efter en halv varm dag på kontoret.

Skaderne er også til at se på kroppen. Har 3 blå tånegle, en vable under foden også er min meget omtalt akillessenen både hævet og lette blå.

Planen var ellers at jeg sammen med Tim Marr og Scott Neyedli skulle prøve at komme væk i svømning fra de hurtige løbende modstander. Det...

Læs mere her

Kun 3 dage til det går løs

8. oktober 2009

Har nu været på Hawaii i 10 dage, og Kailua-Kona by er fyldt med masse af mennesker, der endte svømmer, cykler eller løber.

Grunden er meget simpel, for der er nu kun 3 dage til vi ved hvem der bliver verdensmester på Ironman distancen (3.8 km. svøm, 180 km. cykling og 42,2 km. løb)

Og i år er jeg en af deltagerne, alt det hårde arbejde er blevet lavet og nu går jeg bare og...

Læs mere her

På ”the Big Island”

27. sept 2009

Den sidste rigtige store gang træning er vel overstået for denne her gang.

Den sidste del af træningen forgik på Playitas som ligger på Fuerteventura. Hvor jeg til sidst endte med at løbe 2½ time på en enkelt tur, og sidstedagen blev det også lige til en lang cykel tur på over 200 km.

Totalt set har de sidste 12 uger budt på lige over 250 timer træning, som kun har været...

Læs mere her

Sidste træningslejr før Hawaii

Efter min Europa-tur hen over sommeren, hvor jeg fik kørt det meste af Europa tyndt, er jeg nu på den sidste træningslejr inden Hawaii Ironman, som der er under fire uger til.

Lejren forgår på Fuerteventura, på et kompleks, der hedder Playitas.

Her på øen er der lignende forhold som på Hawaii, dog er det ikke lige så fugtigt som på Hawaii. Men der er masse af vind, bakker og varme.

Har været...

Læs mere her

Tilbage til varmen

18 august 2009

Efter ½ uger i knap så varme omgivelser (24-29 grader) er jeg vendt tilbage til det lidt varme Frankrig, hvor der om natten er helt nede omkring de 20 grader, mens der om dagen er oppe på de dejlige 35-40 grader.

Med kun 7½ uge til Ironman Hawaii ude i fremtiden er opbygning allerede så småt begyndt, som betyder at jeg allerede nu har lidt længere cykel- og løbeture på...

Læs mere her

Stabil indsats til EM Lang Triathlon

10. august 2009

I lørdags kørte jeg EM Lang triathlon i Prag, det blev en dag på det jævne.

Svømning forgik i en flod hvor der var lidt strøm, det gik meget godt indtil omkring 2km ud af 4km. hvor jeg røg af den gruppe jeg lå i, og endte med at ligge alene resten af vejen, men endte kun med at tabe 30sek til gruppen på svømning, og 3½min op til front.

Fart over cyklen:
Ligesom som alle andre...

Læs mere her

Angreb på Mont Ventoux

Engang imellem er det godt at give sig selv nogle udfordringer i den daglige træning, for at træningen ikke kommer til at køre i det samme spor hele tiden.

I weekenden cyklede jeg samme opkørsel som Tour de France feltet på lørdag slutter på. Det er en opkørsel op ad Mont Ventoux, som også kaldes "Det Skaldede Bjerg" da toppen er helt uden bevoksning på toppen.

21,2km...

Læs mere her

En måned til EM

8. juli 2009

Der nu kun en måned til EM Lang i Prag (d. 8. august), som bestemt er et af sæsonen vigtigste stævner, hvor jeg gerne skulle være med til at køre en holdmedajle hjem til Danmark.

Derfor er træningen også røget tilbage i faste rammer igen, med et bestemt antal hårde trænings pas hver uge, hvor især svømning bliver en meget vigtig del. Da det får stor betydning til EM.

At træningen...

Læs mere her

Brasschaat ITU Cup

30. juni

Så er jeg tilbage i Venasque og en dejlige sommervarme på 35 grader. Man bliver helt glad for, at man bor i et hus, hvor væggene er 1 meter tykke og dermed holder varmen ude.

Men i weekenden var jeg til stævne i Brasschaat (2.7-80-20), som er en del af ITU lang distance World Cup.

Selvom træningen mellem Korea og Brasschaat mest ville gå ind under hyggetræning, da jeg havde følte mig...

Læs mere her

ASTC Long Distance Triathlon Asian Championships

14. juni

Det blev ikke til en 4. plads denne her gang men en 7 plads, hvilket ikke var helt det, jeg havde håbet på. Men er nu meget godt tilfreds, eftersom jeg havde et par uheld undervejs. Det skal dog ikke være min undskyldning.

Havde igen en meget god svømning med lidt slåskamp undervejs, og især på første omgang havde jeg men godt fat i vandet. Efter de første 1500 m. var vi lige en smut...

Læs mere her

Livet er at rejse

12. juni

Så gik der lige en måned mere, hvor der er blevet lavet et par ændringer mere i mit liv, udover endnu en 4 plads til min resultatliste, men mere om det senere.

Efter DM kort Duathlon (d. 8. maj) forsatte jeg med at arbejde med farten på mit løb sammen med Jens Toft og Rasmus Petræus. Det er blevet til nogle gode, men hårde interval løb, hvor jeg forsøgte at holde trin med de unge...

Læs mere her

DM kort Duathlon 2009 og Dansk Mester

10. maj

I fredags kørt mit første duathlon, hvor drafting på cykel var tilladt (man må ligge hjul af hinanden), hvilket ikke lige frem ville hjælpe mine chancer for at komme på podiet, da en af mine styrker speciel er cyklingen.

Distancen var som følgende 10 km. løb, 44 km. cykling og til sidst 5 km. løb. Dermed var der god mulighed for at få nogen rigtigt hårdere løbekilometer, og dermed...

Læs mere her

Hjemme igen

28. april

Efter 5½ måneder i udlandet, vendte jeg tilbage til Danmark for 14 dage siden. Men da jeg hele vinteren har befundet mig i varme omgivelser, hvor temperaturen sjælende var uden 20 grader om natten. Det var noget af en kold fornøjelse at komme hjem til 16 grader. Så jeg pakkede mig rigtigt godt ind i den første uge.

Lige efter hjemkomsten var jeg stadigvæk rigtig godt svømmende,...

Læs mere her

Endnu en 4 plads i Ironman

5. april

I dag kørte jeg Ironman Australia, og vejret var ikke lige frem australsk vejr, men mere som en dansk sommerdag med byger og 21 grader. Skiftezonen bar også præg af de sidste mange dage med regn, for at sige det mild lignede skiftezonen mere Roskilde Festival med mudder over alt.

Men der blev kørt Ironman alligevel, som startede kl. 5:55, da vi skiftede til vintertid natten til søndag....

Læs mere her

Dagen før dagen

4. april

Engang imellem kan man bare blive glad for at komme frem til sin bestemmelse sted. Det var tilfældet i starten af ugen, hvor jeg i bil var på vej fra Pegianen Beach til Port Macquarie hvor jeg deltager i Ironman Australia i morgen.

På turen ned begyndte det at regne så meget at jeg blev nød til at overnatte undervejs, da vejene i alle retningerne blev dækket af vand.

Humøret faldt...

Læs mere her

2 uger til Ironman Australien

22. marts

De sidste 3½ uger har jeg befundet mig i Peregian Beach, Queensland i Australien, for at forberede mig til Ironman Australien som er om 2 uger i Port Macquarie (800km sydpå).

Området heroppe er fyldt på kendte triatleter fra hele verden som er ved at forberede sig til den kommende sæson.

Så der er rig muligheder for at bliver presset i både svøm, cykling og løbet. For selvom vi er...

Læs mere her

Jimmy Johnsen private hjemmeside

Billedgalleri